Acne behandelingen

Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne aan te wijzen.

Acne begint meestal in de puberteit. In deze periode is de huid onder invloed van hormonen en ondergaat allerlei veranderingen. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en op de rug. Acne vereist meestal langdurige aandacht.

Wat is acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes ontstaan. De huid produceert meer en dikkere huidsmeer of talg. Bij het teveel afscheiden van talg kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen en het talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking.

acne                                                                   

Veel mensen krijgen te maken met acne. Jongens vaker dan meisjes. Bij de een zijn het enkel puistjes , bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening wat soms kan leiden tot psychische problemen. Acne begint meestal rond de puberteit en kan zo’n 5 tot 10 jaar duren. ook ouderen kunnen er last van hebben. Om acne zoveel mogelijk te verbeteren is het belangrijk om uw huid regelmatig te laten verzorgen door middel van gespecialiseerde behandelingen en producten.

Zorgvuldig behandelen

Het onzorgvuldig uitknijpen van puistjes of krabben, werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf , maar laat het ons doen. De oorzaak , ernst en manier van behandelen is bepalend voor het resultaat. Wij kunnen de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Acnebehandelingen worden door veel zorgverzekeraars vergoed. Onze specialisatie acne staat geregistreerd in het AGB register waardoor u in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. neem contact op met uw zorgverzekeraar als u wilt weten wat en hoeveel u vergoed krijgt.

Acnebehandelingen

Standaard acnebehandeling:

  • Standaard acnebehandeling 30 minuten – 35 euro
  • Standaard acnebehandeling 60 minuten – 55 euro

LED lichttherapie:

  • Add on behandeling LED therapie met Deese Led mask – 25 euro
  • Losse behandeling LED therapie Deese Led Mask – 55 euro
  • Kuur van 6 losse behandelingen LED Therapie – 275 euro

Cosmedix Peels:

  • Cosmedix Putity Peel – 85 euro
  • Kennismakingspakket Cosmedix (eenmalig) – 1 Purity peel treatment en 1 treatment kit – 115,00 euro 

!QMS Medicosmetics:

  • Deep Cleansing Intense Treatment – 75 euro